Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Paleo
- Vegán
- Gluténmentes
- Cukormentes
- Gabonamentes
- Cukormentes
- Tejmentes
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
- Kukoricamentes
- Szójamentes
- Rostban gazdag
- 30%-kal csökkentett szénhidráttartalom*
- Mellékízmentes
- IR-barát termék
- Könnyen és gyorsan elkészíthető
- Magyar, kézműves termék
*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 30%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
Mit készíthetünk belőle?
Enyhén édes, mellékíz mentes, foszlós finom fánkokat.
Receptek:
A tészta elkészítéséhez csak nedves hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz.
A lisztkeverékből nagyjából 20 db 5 cm-es fánk készíthető.
A tésztával könnyű bánni, egyszerűen nyújtható és formázható. Nem szakad, nem ragad. Semmilyen sütési tudományt nem igényel.
Tojásos, csomagolás szerinti alaprecept
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Puha fánk és nudli szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- 3 M-es tojás (kb. 165 g)
- 1 M-es tojás sárgája
- 150 ml víz
- 60 g eritrit
Elkészítés:
- 3 M-es tojást (kb. 165 g) és 1 M-es tojássárgáját keverj el 150 ml hideg vízzel, 60 g eritrittel vagy más édesítővel.
- Add hozzá a fánklisztet és keverd csomómentesre egy kanállal vagy robotgéppel.
- Hagyd pihenni a tésztát 30 peret hűvös helyen, majd enyhén lisztezve jól gyúred át.
- Ezt követően lisztes felületen nyújtsd el 8-10 mm-esre, kb. 5 cm-es formával szaggatva 20 db fánkod lesz.
- Közepébe nyomj mélyedést, majd nem túlforró, legalább 2 cm magas mennyiségű zsiradékon süsd készre oldalanként 2-3 perc alatt.
- A fánkok sütés közben szép vastagra nőnek.
- Langyosan a kívánt feltéttel fogyasztható.
Megjegyzés:
Letakarva hűtőben tárolva napokig eltartható. Puha, foszlós, mellékíz nélküli fánkok készíthetők így.
Tojásmentes alaprecept (paleo-vegán)
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Puha fánk és nudli lisztkeverék
- 210 ml víz
- 60 g eritrit
- 60 g kókusztejszín
Elkészítés:
- A hozzávelókat keverd csomómentesre egy kanállal vagy robotgéppel.
- Hagyd pihenni a tésztát 30 peret hűvös helyen, majd enyhén lisztezve jól gyúred át.
- Ezt követően lisztes felületen nyújtsd el 1-1,5 cm-esre, kb. 5-6 cm-es formával szaggatva 15-20 db fánkod lesz.
- Közepébe nyomj mélyedést, majd nem túlforró, legalább 2 cm magas mennyiségű zsiradékon süsd készre oldalanként 2-3 perc alatt. A fánkok sütés közben szép vastagra nőnek.
- Langyosan a kívánt feltéttel fogyasztható.
Kinek ajánljuk?
- Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, cukorbetegeknek, izulinrezisztenseknek, gluténérzékenyeknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges napi táplálkozást.
- A fánk kiegyensúlyozott rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. A rost lassítja a szénhidrátok felszívódását, így hosszú ideig ad energiát és jóllakottság érzetet.
- Nem issza fel a sütés közben használt zsiradékot, így ebben biztosan különbözik a hagyományos fánkoktól. De ízében, állagában ahhoz nagyon hasonló finomság.
Összetevők:
- Tápióka keményítő
- Élelmi rostok (bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt)
- Arany lenmagliszt
- Szezámmag liszt
- Paleolit Éléskamra Foszfátmentes sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő)
Származási hely: EU
Vélemények
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1070,9 kJ / 259,3 kcal |
Zsír | 2,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,1 g |
Szénhidrát | 51,7 g |
amelyből cukrok* | 0,4 g |
Rost | 27,0 g |
Fehérje | 6,6 g |
Só | 0,1 g |
*A termék természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. | |
Tárolás | Száraz, hűvös, helyen tárolandó. |