Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Paleo
- Gluténmentes
- Gabonamentes
- Tejmentes
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
- Kukoricamentes
- Szójamentes
- Rostban gazdag
- 45%-kal csökkentett szénhidráttartalom*
- Mellékízmentes
- IR-barát termék
- Könnyen és gyorsan elkészíthető
- Magyar, kézműves termék
*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 45%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
Mit készíthetünk belőle?
Olyan ízű és állagú barna kenyeret süthetsz belőle, mintha hagyományos teljes őrlésű lisztekből készült volna. Továbbá készíthető még belőle kifli, zsemle, bagett.
Alaprecept
A kenyér elkészítéséhez csak nedves hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz.
A lisztkeverék kb. 400 grammos kenyér elkészítéséhez elegendő.
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Valódi barna kenyér szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 300 ml hideg víz
- 2 ek. kókuszzsír
Elkészítés:
- A csomag tartalmát szórd egy tálba, önts rá 300 ml hideg vizet és ek. olvadt kókuszzsírt.
- Kézi robotgéppel vagy kanállal keverd homogén állagúra, végleges sűrűségét 20 perc pihentetés után éri el.
- Picit gyúrd át, majd vizes kézzel formázd kedved szerint kenyér vagy cipó formára, 3-4 helyen jó mélyen vágd be a tetejét és tedd tepsire.
- Ízlés szerint kend le tojással és tedd 200 fokos sütőbe 20 percre, majd további 55 percre 180 fokon.
- Csak kihűlés után ajánlott szeletelni.
Megjegyzés:
Zsemle és kifli formázása esetén a 2. sütési fázis 25 percre rövidül. Lyukacsos bagett sütőben is készíthető.
Kinek ajánljuk?
- Ez a kenyér Neked való, ha hiányoltad eddig a valódi barna kenyér élményt. Aminek picit tömörebb a belseje, de mégis ruganyos és semmihez sem hasonlítható a ropogós héja. Ha korábban a rozsos, teljes kiőrlésű kenyerek ízét kedvelted, akkor ezt a lisztkeveréket ki kell próbálnod!
- Rostban és fehérjében gazdag, ez lassítja a szénhidrátok felszívódását, hosszan tartó jól-lakottság érzést biztosít és valódi tápanyagokkal lát el. Rezisztens keményítő tartalma jótékony hatással lehet a bélflórára.
- Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült kenyerek készítésétől, mert ezzel biztos a sikerélmény, mind a jól dolgozható nyers tészta, mind az elkészült kenyeret tekintve.
- Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, cukorbetegeknek, izulinrezisztenseknek, gluténérzékenyeknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.
Összetevők:
- Tápióka keményítő
- Zsírtalanított mandulaliszt
- Cassava dara
- Bambuszrost liszt
- Útifűmaghéj liszt
- Porlasztott tojásfehérje por
- Paleolit Éléskamra Foszfátmentes sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő)
- Himalaja só
Származási hely: EU
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1236,8 kJ / 296,4 kcal |
Zsír | 4,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 2,1 g |
Szénhidrát | 41,7 g |
amelyből cukrok* | 0,9 g |
Rost | 20,9 g |
Fehérje | 18,4 g |
Só | 3,3 g |
*A termék természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. | |
Tárolás | Száraz, hűvös, helyen tárolandó. |